Award 2007

Grontmij winnaar van de Uniface Innovatie Award 2007

In de najaarsconferentie van de Uniface gebruikersvereniging Face to Face in december 2006 is door het bestuur aangekondigd een Uniface Innovatie Award uit te reiken. Leden van de vereniging zijn uitgenodigd hiervoor Uniface toepassingen te nomineren. Drie bedrijven hebben met een door hen ontwikkelde Uniface-toepassing deelgenomen aan de competitie.  Deze bedrijven zijn:

Deze nominaties zijn door een van het bestuur onafhankelijke jury beoordeeld op verschillende criteria op grond waarvan een winnaar is vastgesteld.

Tijdens de voorjaarsconferentie, gehouden op 19 juni 2007 in het Rosarium te Amsterdam is door de voorzitter van de vereniging, de heer Erik van Roon,  de innovatie-award uitgereikt. Hij memoreerde dat de verschillen in de beoordeling door de jury gering waren en dat er toch maar één de winnaar kan zijn. De winnaar is geworden Grontmij met de toepassing dg Dialog Beheerkaart. Dit is een Uniface toepassing om grafische gegevens te combineren met een administratief systeem.

Ook de overige nominaties kregen eervolle vermeldingen. De toepassing ven Centric om Uniface-code te genereren vanuit functionele specificaties schreeuwt om een nadere kennismaking. De toepassing wekt de nieuwsgierigheid over hoe dan een en ander zal functioneren. De JustXML toepassing van ITIS is een op zichzelf interessant concept maar doordat de toepassing niet alleen Uniface betreft is de overall score net iets lager uitgepakt.

De prijs bestaat uit twee onderdelen. De prijswinnaar, Grontmij, krijgt een cheque van de vereniging ter waarde van € 500 en een delegatie van het bedrijf wordt ontvangen op het Uniface lab te Amsterdam. Hier wordt men geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen binnen Uniface.

Er is een artikel in Computable van 18 januari 2008 over de Award verschenen: Award 2007 Artikel Computable

Award 2007 Reglement.

Jury:

  • Ton Blankers van Compuware;
  • Henk Verkolf van Quion;
  • Cor Jan de Koff van CVZ.

De winnaar kreeg de volgende beloning

Op 9 oktober bracht een delegatie van Grontmij een bezoek aan het Uniface Lab in Amsterdam. Dit bezoek was onderdeel van de prijs die hoorde bij het winnen van de Uniface Award. De delegatie werd ontvangen door Ton Blankers, technici van het Uniface Lab en leden van het Face to Face bestuur. De middag bestond uit een presentatie door Grontmij over de winnende applicatie, presentaties door Compuware over de nieuwe mogelijkheden in Uniface 9 en een rondleiding. Tijdens de rondleiding werd ook de support afdeling bezocht. Ter afsluiting van deze geslaagde middag volgde een discussie over de wensen van Gontmij voor Uniface in de toekomst. Een foto impressie:

De Vereniging van Nederlandse UNIFACE gebruikers